Rólunk

Izgalmas szülőnek lenni, mert mi ismertetjük meg a jövevénnyel a világot, ahogy mi éljük. Az izgalom mellett azonban felelősség is, hogy mit és hogyan mutatunk meg neki.  
Már a babavárás időszakában érdemes számba venni, azokat a dolgokat, amik a babás hétköznapokban segítenek könnyebbé, gördülékenyebbé tenni az együttlétünket gyermekünkkel. Bármit is határozunk el, hogy mit teszünk vagy mit nem teszünk majd a babánkkal, elengedhetetlen, hogy a család, a közvetlen környezet támogasson, segítsen bennünket. Beszéljünk velük őszintén terveinkről, hogy érezzék, fontos számunkra az, amire elszántuk magunkat. És ne feledjük a legfontosabbat, hogy a gyermekünk minket választott szüleinek. A mi gondoskodásunkra, figyelmünkre, jelenlétünkre és szeretetünkre vágyik leginkább. Édesanyaként és édesapaként mindent képesek vagyunk megadni gyermekünknek, amire szüksége van.

Ezen az információs oldalon olyan témákat és írásokat találni, amik igazán működőképes és szeretetteljes „eszközök” lehetnek, hogy a babás életünk valóban harmonikus lehessen. 
Az újszülött babának természetes igénye az állandó testközelség, ahogyan magzat korában is összegömbölyödve, kellemes környezetben, a köldökzsinóron keresztül táplálva, ringatózott az édesanyja testében. Születése után is ez a legtökéletesebb állapot, amire ösztönösen vágyik. Hogyan tudunk biztonságot nyújtani számára a kinti létben?

A gyengéd szülés és születés lehetőséget adhat a gyermek számára a kiegyensúlyozott életre egy emberségesebb világban.
A hordozással a pocakbeli idillt adhatjuk neki. 
Az igény szerinti szoptatással, létbiztonságot adunk, amit azelőtt a köldökzsinór látott el, valamint nyugalmat és intimitást. 
Kutatások szerint az éjszakai gondoskodás hangsúlyosabb a baba életében, mint a nappali. Az együtt alvás kézenfekvő és mindenki számára kényelmes megoldás lehet. 
A babáknak elengedhetetlen a mozgás a család és legfőképp az anya aktív állapota, hiszen a baba számára fontos, hogy megismerje és megtanulja a mi szociális környezetünket. Mozduljunk ki, mozogjunk, mozgassuk, tornáztassuk, masszírozzuk kisgyermekünket, ahogy a baba és a mi igényünk kívánja és ahogy lehetőségeink adottak.
Öko és odaadó gondoskodás, ami a családunk, környezetünk egészségét szolgálja és a jövőt jelenti. 

 

- Kósa Katalin · babalélek.hu -